Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура на мотора!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И тогава водното съединение, което идва от термостата трябва да е студено както ти е казал ОЕМ
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Най-добре се проверява на студен мотор. Палиш и следиш температурата. Маркуча от термостата трябва да се затопли и да почне да пари от раз щом термостата отвори. Това е някъде след 80 градуса. Ако преди това започне да се затопля значи термостата е отворил по-рано.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
        Ако имаш Ecuscan, вземи си тествай релетата. Ако работят и термостата не ти е сменян никога - със сигурност е той!
        Не знаех че може да се тестват с FES, закачих лаптопа днес и работят и 2те степени.
        Останаха термодатчика и/или термостата. Кои са по-добрите марки термостати ?
        И от 2 дни се появи нов проблем с охладителната система. Силна вибрация откъм вентилаторите /преди да пусна степените през FES на загасен двигател не знаех от какво е /. Ефекта е все едно до мен на светофара има друга кола с мощна бас каса. Огледах да няма нещо счупено по перките и нямаше . Обаче има едни малки метални шипки на перките, който според мен ги ползват за балансиране. За да се балансират отново трябва ли да се разглоби цялата предница ?
        ...

Comment

Малко да събудя темата. Значи преди известно време имах малък проблем с един маркуч и останах малко без вода и аха аха да прегрее като хората. И сега гледам постоянно температурата. Преди два дни ми вдигнана чертичката след 90 карах на задна 1 мин след дълго изкачване на 1и2. Пуснах климатика и покарах и се оправив. Днес ми прави впечатление че пак загрява в града стигна пак чертата след 90 пак климатика и се оправи. Спирам на един паркинг оставям я да работи за да вдигне температура вдига но не пуска вентилатора на климатик работи но без климатик не иска. Спрях разбутах релетата до акумулатора буксите на радиатора и се оправи 3 пъти минава с малко 90 градуса и се пуска вентилатора.
          Въпроса ми е кое реле пуска вентилатора или от къде другаде може да ми дава лош контакт че да не пуска вентилатора. ЕКУто си измерва правилно температурата но не знам кой е изпълнителния механизъм, а и са ми изтрити картинките на релетата.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
            Малко да събудя темата. Значи преди известно време имах малък проблем с един маркуч и останах малко без вода и аха аха да прегрее като хората. И сега гледам постоянно температурата. Преди два дни ми вдигнана чертичката след 90 карах на задна 1 мин след дълго изкачване на 1и2. Пуснах климатика и покарах и се оправив. Днес ми прави впечатление че пак загрява в града стигна пак чертата след 90 пак климатика и се оправи. Спирам на един паркинг оставям я да работи за да вдигне температура вдига но не пуска вентилатора на климатик работи но без климатик не иска. Спрях разбутах релетата до акумулатора буксите на радиатора и се оправи 3 пъти минава с малко 90 градуса и се пуска вентилатора.
            Въпроса ми е кое реле пуска вентилатора или от къде другаде може да ми дава лош контакт че да не пуска вентилатора. ЕКУто си измерва правилно температурата но не знам кой е изпълнителния механизъм, а и са ми изтрити картинките на релетата.
            При мен ми правеше проблем една "плочка" на самия вентилатор. АЗ и нея и релетата за 1 и 2 степен напръсках с контактен спрей и се оправи. Пробвай със спрея - трябва да се оправи.
            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

все си мисля за свободно пускане на перката със два кабела и ключ
              Last edited by r.punto; d.m.y г., 16:22.
              Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

Смених термостата, но тъпотиите продължават. При около17 градуса навън, колата загрява до 75-80 градуса за 10 минути. Когато сега навън е 4-5 градуса (вечерта), вали дъжд и съм пуснал парното вътре, колата едвам загрява до 70 градуса. Нормално ли е това и защо, когато навън е 17 градуса за 10 минути загрява и поддържа и нямам проблем, а при 4-5 навън и пуснато парно, за 15-20 минути (Студентски град - Овча купел - около 17 км по Околовръстното) стига едвам 65-70 градуса. Термостат ли, датчик ли, радиатор ли?! Просто вече незнам...ще бъда благодарен на помощ
                DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

диагностика

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                  Колега, ти сигурен ли си, че наистина ти е 110C температурата?
                  Ако я гледаш на прибхора на конзолата, може и да си излъган. Аз също имах проблем преди време и сменях термостат, но при мен нещата бяха, че извънградско държеше на чертата между 50 и 90C което трябва да е 70C, а на място или по светофарните задръствания вдигаше до отметката на 90C. След като ходих оня ден на диагностика при Бобо и ме викна да видя на компютъра какво показва при 70C показание на прибора на конзолата, вече спрях да вярвам на този уред - реалната температура беше 82.7C. Както и да се гледа 12.7C не е малка разлика, така че да не се окаже, че и твоя уред не показва вярно и температурата ти е съвсем нормална - да се мени в зависимост от външната температура и режима на каране (извънградско, градско, задръствания) от 81 до 105C. Затова най-горещо ти препоръчвам да отидеш на диагностика и да разбереш каква е истината.
                  колега, би ли ме насочил къде да намеря въпросния бобо

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                    Смених термостата, но тъпотиите продължават. При около17 градуса навън, колата загрява до 75-80 градуса за 10 минути. Когато сега навън е 4-5 градуса (вечерта), вали дъжд и съм пуснал парното вътре, колата едвам загрява до 70 градуса. Нормално ли е това и защо, когато навън е 17 градуса за 10 минути загрява и поддържа и нямам проблем, а при 4-5 навън и пуснато парно, за 15-20 минути (Студентски град - Овча купел - около 17 км по Околовръстното) стига едвам 65-70 градуса. Термостат ли, датчик ли, радиатор ли?! Просто вече незнам...ще бъда благодарен на помощ
                    Първо си виж на диагностика дали датчика в купето показва вярно! 2-ро купи си Вернет който е на 88гр., защото оригиналния е 78, затова и ти държи по малка температура
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Първо си виж на диагностика дали датчика в купето показва вярно! 2-ро купи си Вернет който е на 88гр., защото оригиналния е 78, затова и ти държи по малка температура
                      колега, а като е на 88 градуса термостата каква темп е нормално да държи лятото- 88 ли или повечко? Зимата предполагам държи 88 ако е наред термостата...

Comment

Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщение
                        колега, а като е на 88 градуса термостата каква темп е нормално да държи лятото- 88 ли или повечко? Зимата предполагам държи 88 ако е наред термостата...
                        Еми 90 някъде зависи пак Ако си караш кротко и не ръчкаш само няма проблеми
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Проблема е, че ми сложиха някакъв изчукан датчик на новия термостат...дали да не си върна стария?! Сега на парно, 4 градуса вън и продължително каране държи 70 (по уред). Чудя се дали ако си сложа стария датчик ще променя нещо и всъщност...въпросния датчик може ли да бърка показанията, а всъщност термостат да си работи?! Прави ми впечатление, че тръгвам и след 3 минути в колата вече духа топло.
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

съвсем реално е да те лъже датчика, затова най-добре закачи един мултицет с термодвойка и измери температурата дали отговаря. Или слушай за перка, тя включва на 90 и не знам си колко градуса, ако се пусне и ти показва 70 на таблото е супер силно вероятно да те лъже таблото.

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Еми 90 някъде зависи пак Ако си караш кротко и не ръчкаш само няма проблеми
                            ами при мен "проблема" е, че при каране по магистрала 120-130 държи 91-92-93 градуса, като дойде баир нагоре и вдига по 1-2-3 градуса, а ако е много продължителен, например преди последния тунел на Витиня посока Сф, мисля всеки го знае какъв е, в режим ускорение отдолу до горе със 140-150 лятото ми вдигна 102 градуса /това е по комп, да не си помисли някой, че по стрелката толкова точно ги смятам/, навън беше 17 градуса, понеже беше рано сутринта. Та се чудя имам ли защо да се притеснявам? Колата е 2,4 жтд 135 коня

Comment

Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщение
                              съвсем реално е да те лъже датчика, затова най-добре закачи един мултицет с термодвойка и измери температурата дали отговаря. Или слушай за перка, тя включва на 90 и не знам си колко градуса, ако се пусне и ти показва 70 на таблото е супер силно вероятно да те лъже таблото.

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

ами при мен "проблема" е, че при каране по магистрала 120-130 държи 91-92-93 градуса, като дойде баир нагоре и вдига по 1-2-3 градуса, а ако е много продължителен, например преди последния тунел на Витиня посока Сф, мисля всеки го знае какъв е, в режим ускорение отдолу до горе със 140-150 лятото ми вдигна 102 градуса /това е по комп, да не си помисли някой, че по стрелката толкова точно ги смятам/, навън беше 17 градуса, понеже беше рано сутринта. Та се чудя имам ли защо да се притеснявам? Колата е 2,4 жтд 135 коня
                              Ами ако си с 88 градусов така става, ако си с оригиналния който го дават го няма тоя проблем, а той е 78 започва да отваря и на 82 е напълно отворен...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

А аз да питам нормално ли е извънградско температурата ми да пада. В града си държи 90С.
                                В смисъл като забавя скороста 60,70 за секунди температурата ми се вдига, но като карам с над 140-150 и температурата ми отива към 60градуса..
                                Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                                146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                                X